Afvoer verstopt

Uw ontstopping binnen een uur verholpen

Heeft u last van een afvoer die verstopt is? Dan merkt u dat het water slecht wegloopt of dat er bijvoorbeeld water naar boven komt wanneer u een andere afvoer gebruikt. U kunt zelf aan de slag gaan met chemische ontstoppingsmiddelen, maar vaak doet dit meer kwaad dan goed. Bovendien kan het zijn dat er een andere oorzaak is. Rioolservice Oosterhout lost uw ontstopping vaak binnen een uur op met behulp van een waterdruksysteem en een verenmachine. We reinigen uw riool tot aan het de hoofdaansluiting om nieuwe ontstoppingen te voorkomen.

Uw afvoer is onze zorg

We kunnen verschillende afvoeren ontstoppen, bijvoorbeeld in de keuken, het toilet, de badkamer of die van de wasmachine. Daarbij kunnen we deze ook aanleggen als u gaat verbouwen. Ook wanneer u problemen heeft met uw riolering, dan zijn wij u graag van dienst. Kleine reparaties kunnen we direct voor u uitvoeren. Heeft u een grote reparatie of wilt u een compleet rioleringssysteem laten aanleggen? Dan maken we graag een afspraak met u, zodat we zeker weten dat we voldoende tijd voor u hebben. Voor een verstopt toilet kunt u dag en nacht gerust bellen.

Afvoer verstopt

Oorzaken verstoppingen

Wanneer uw afvoer verstopt is, dan kan dit verschillende oorzaken hebben:

 • Een verouderde of slecht aangelegde riolering (dit zien we vaker in Brabant)
 • Overmatig gebruik van toiletpapier
 • (Verkeerd) gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen
 • Vet en etensresten die zich ophopen in het riool of de afvoer
 • Doorspoelen van verkeerde producten, zoals natte doekjes of tampons

Neem de juiste maatregelen

U kunt zelf veel problemen voorkomen door rekening te houden met een aantal belangrijke zaken. Zo mag u nooit vet door een afvoer spoelen. Wanneer vet warm is, wordt het vloeibaar. In het riool stolt het vet, waar het zich kan gaan ophopen. Na verloop van tijd ontstaat dan een behoorlijke opstopping, waar u een professional voor moet inschakelen. Een andere belangrijke maatregel is om op te letten met wat u in het toilet doorspoelt. Gebruik niet te veel wc-papier en spoel geen maandverband of vochtige doekjes door. Dit veroorzaakt vaak een verstopt riool.

Afvoer verstopt? Bel ons!

Vermoedt u dat uw afvoer, gootsteen of toilet verstopt is? Aarzel dan niet, maar neem direct contact met ons op als u vermoedt dat er iets verstopt is. We kunnen dan snel bij u langskomen om een ergere verstopping te voorkomen. Hier ondervindt u meer problemen van en bovendien zijn de kosten dan ook hoger. U kunt ons dag en nacht bereiken op het telefoonnummer 0162-760175. Wij rekenen wel een meerprijs wanneer we in de avonden, weekenden of op feestdagen in actie moeten komen. U vindt onze tarieven op onze website. Wacht dus niet tot het te laat is, maar schakel ons op tijd in wanneer uw afvoer verstopt is.


  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Uw Telefoonnummer (*)

  Onderwerp

  Uw bericht

  © Copyright 2015. Rioolservice Oosterhout. Sitemap